Argus | Despre noi

Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania este o organizatie umanitara, membra a Miscarii Internationale de Cruce Rosie si Semiluna Rosie, auxiliara autoritatii publice si abilitata prin lege sa asigure asistenta umanitara in caz de dezastre si sa vina in sprijinul persoanelor vulnerabile.

Conform Legii Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania nr. 139/1995 Art.1 si Statutului sau, Crucea Rosie Romana este persoana juridica de drept public, autonoma, neguvernamentala, apolitica si fara scop patrimonial. Ea isi desfasoara activitatea cu caracter umanitar, ca organizatie de ajutor umanitar, auxiliara a autoritatilor publice.

Asociatia pentru Dezvoltarea Comunitara si Servicii Sociale a contribuit la implementarea de proiecte ce au urmarit consiliere, orientare si mediere profesionala, consultanta pentru afaceri, infiintare de intreprinderi sociale, dezvoltarea de servicii educationale,dar si sociale cum ar fi: centre de zi pentru copii si batrani,modernizarea centrelor rezidentiale,dezvoltare de cantine sociale,dezvoltarea de servicii de support si asistenta a persoanelor dependente (de ex:adulti/copii cu dizabilitati,copii infectati HIV/SIDA,batrani,copii vulnerabili etc),furnizarea de servicii de ocupare,calificare,dezvoltarea de intreprinderi sociale,dezvoltand parteneriate si colaborari cu institutii publice.

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României
Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro

Pentru a imbunatati experienta dumneavoastra de utilizare a acestui site, argus-proiect.ro foloseste fisiere de tip cookie.